Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Tytuł:

Nauka w kuchni 

Autor:

Michał Kuźmiński

STAN: Używana, Bardzo Dobry

Przejdź do pełnego opisu
Cena 32,95 zł
Dostępność:
brak towaru

 

00
godzin
:
00
minut
:
00
sekund
Zapytaj o produkt
Czas wysyłki: 24 godziny

wydawnictwo:

Producent: Znak (przejdź do produktów)
00
godzin
:
00
minut
:
00
sekund
00
godzin
:
00
minut
:
00
sekund

 

00
godzin
:
00
minut
:
00
sekund

 

00
godzin
:
00
minut
:
00
sekund

Cechy produktu

Książka

Rok wydania 2019
Ilość stron 342
Okładka Miękka ze skrzydełkami
Stan Używana
Waga 390 g.
Wydanie Standardowe

Reportaż

Rodzaj Pozostałe

Opis

Tytuł:

Nauka w kuchni 

Autor:

Michał Kuźmiński

STAN: Używana, Bardzo Dobry

Rok wydania: 2019

Okładka: czysta bez otarć

Kartki: czyste bez wpisów czy zagięć

Stemple: nie posiada

Zdjęcie przedstawia realnie sprzedawany egzemplarz.

 

Kuchnia dla głodnych wiedzy.

Czy zastanawiałeś się, kiedy ludzie zaczęli gotować? Jak przyrządzali jedzenie neandertalczycy albo jak mógł smakować stek po kromaniońsku?

Michał Kuźmiński, wieloletni szef działu Nauka „Tygodnika Powszechnego”, prowadzi nas przez fascynujące tajniki jedzenia i gotowania od czasów prehistorycznych po najdalszą przyszłość.

Z książki dowiesz się, jak wygląda gluten, poznasz tajniki zakwasu chlebowego (wszyscy wiedzą, że pierwszy chleb nigdy nie wychodzi i najlepiej od razu zacząć od drugiego),poznasz zapach zupy z kwarków, dowiesz się, jak wyhodować sałatę w kosmosie i dlaczego astronauci lubią pikantne jedzenie.

Ta książka to prawdziwie (r)ewolucyjne historie sztuki kulinarnej. Kopalnia naukowej wiedzy i fascynujących ciekawostek na temat jedzenia i gotowania.